Palvelut

Konservointipalvelut

Kun taideteokset ikääntyvät, niiden materiaali haurastuu ja ne altistuvat monenlaisille vaaroille. Teoksissa alkaa myös näkyä merkkejä kosteusvaihteluiden, ilmansaasteiden, valon ja lämmön vaikutuksesta. Erilaiset konservointitoimenpiteet turvaavat teoksen säilymisen tuleville vuosikymmenille, eheyttävät sen ulkonäön ja säilyttävät teoksen arvon.

Tarjoamme konservointipalveluja monenlaisille taideteoksille. Osaamisemme ulottuu klassisesta puulle tai kankaalle maalatusta maalaustaiteesta modernin ja nykytaiteen teoksiin sekä erilaisiin kehyksiin ja kullattuihin esineisiin. Otamme mielellämme vastaan myös monimateriaaliesineitä ja laajempia projekteja, joissa vaaditaan eri materiaalien tuntemusta. Yhteistyöverkostomme kautta onnistuvat monimutkaisemmatkin työt. Naapurissamme sijaitsee Museoiden hankintakeskus, jossa on paperikonservoinnin erityisosaamista.

Konservointipalvelut suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan toiveet ja teoksen tarpeet huomioiden. Konservoitavasta teoksesta laaditaan ensin alustava konservointisuunnitelma ja kustannusarvio. Konservointityö dokumentoidaan aina kirjallisesti ja kuvallisesti.

Käytännön esimerkkejä konservointitöistämme löydät Työnäytteet-sivulta.

Kokoelmahallinnan palvelut

Toimimme asiantuntijoina taidekokoelmien pakkaamisessa, hoito-ohjeistuksessa sekä säilytystilojen suunnittelussa. Teemme myös kokoelmien dokumentointia, kuntokartoituksia ja riskikartoituksia.

Näyttelypalvelut

Näyttelypalveluihimme kuuluvat muun muassa näyttelytarkastukset, teosten pakkaaminen ja kuljetusten valvominen. Kauttamme järjestyvät myös museomestaripalvelut.

Materiaalitutkimuspalvelut

Materiaalitutkimuksella saadaan lisätietoa teosten materiaaleista ja rakenteesta. Tutkimuksessa voidaan selvittää esimerkiksi maalauksen maalikerrosten rakennetta ja sitä kautta saada selville, onko teoksen sommitelmaa muutettu. Materiaalitutkimusta teemme yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.

 

 

Leave a Reply

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Jenna Parkkila-Mäki
044 244 3951
jenna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
Äitiysvapaalla 5.3.2018 lähtien

Esinekonservaattori
Sini Oksanen
044 240 9205
sini@konservointikilta.fi

Esinekonservaattori
Veli-Matti Mursu
044 241 6155
veli-matti@konservointikilta.fi

Tekstiilikonservaattori
Eveliina Holopainen
044 776 5555
eveliina@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattorit
Anna
Konservaattori (AMK)
Lue lisää

Kaisa
Konservaattori (AMK)
Lue lisää

Jenna
Konservaattori (AMK)
Lue lisää
Esinekonservaattorit
Veli-Matti
Konservaattori (AMK)
Lue lisää

Sini
Konservaattori (AMK)
Lue lisää

Tekstiilikonservaattori

Eveliina
Konservaattori (AMK)
Lue lisää
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten ja kehysten konservointi

Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.

Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.

Esinekonservointi

Konservoimme eri aikakausien ja materiaaliryhmien esineitä. Yleisiä toimenpiteitä ovat kipsi- ja
keramiikkateosten, esimerkiksi veistosten, reliefien ja figuurien puhdistus ja rakenteellinen konservointi
kuten liimaus, tukeminen ja puuttuvien alueiden täydentäminen. Lopuksi tehtävä retusointimaalaus
häivyttää vaurioita.

Tekstiilikonservointi

Konservoimme monipuolisesti eri aikakausilta olevia, eri tekniikoin ja materiaalein valmistettuja tekstiilejä. Yleisimmät konservoitavat tekstiilit ovat mattoja, seinätekstiilejä tai muita sisustukseen liittyviä tekstiilejä sekä pukuja ja asusteita, perinne- ja kirkollistekstiilejä sekä tekstiilitaidetta.