Kaisa Kannus

Kaisa on erikoistunut eri aikakausien maalaustaiteen konservointiin ja restaurointiin. Hän konservoi muun muassa kankaalle, puulle ja levylle maalattuja öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä ikoneita. Kaisalla on kokemusta erityisesti 1900–2010-lukujen taiteesta. Hän on myös työskennellyt useissa projekteissa EMMA – Espoon modernin taiteen museossa.

Myös kultaus ja kehysten konservointi kuuluvat Kaisan osaamiseen. Aiemmalta koulutukseltaan hän on taidekehystäjä, artesaani. Työkokemusta antiikkikehysten ja kullattujen pintojen konservoinnista ja restauroinnista Kaisa on hankkinut mm. helsinkiläisessä Konservointi & Kultaus Firenzessä.

Ota yhteyttä Kaisaan:
kaisa@konservointikilta.fi
Puh. 044 024 0654

 

Esimerkkejä Kaisan projekteista

Ikoni- Aleksanteri Syväriläinen ja kolme enkeliä

Leave a Reply

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.