Satu Haapakoski

Satu on erikoistunut keramiikan, kipsin, lasin, kiven ja metallien konservointiin. Hän on hankkinut osaamista keramiikan konservoinnista työharjoitteluissaan Rijksmuseum van Oudheden -museossa Hollannissa sekä Slovenian kansallismuseossa. Opinnäytetyönsä Satu teki lasin konservoinnista. Metallit ovat tulleet hänelle tutuksi muun muassa Valamon konservointilaitoksen kanssa yhteistyössä konservoitujen ikonien hopeisten riisojen myötä. Satu on tehnyt myös paljon kipsin konservointitöitä.

Sadulla on kokemusta sekä näyttelyiden esillepanosta että kokoelmien pakkauksesta. Hän on ollut asiantuntijana Didrichsenin taidemuseon esinekokoelman pakkaamisessa. Satu oli myös Pekingin Suomen suurlähetystössä pakkaamassa sinne sijoitettua kokoelmaa yhteistyössä Divan Konservoinnin kanssa.

Ota yhteyttä Satuun:
satu@konservointikilta.fi
Puh. 044 713 0654

Esimerkkejä Sadun projekteista

Leave a Reply

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.