Bomanin pöytä

Kruunan kiiltäväksi lakattu sohvapöytä on Bomanin tuotantoa 1940-luvulta. Kannen keskiosassa on Rut Brykin suunnittelema intarsiatyö, jossa on lintu-, kala- ja kasviaiheita. Jalat ja kansi ovat pääosin saarnea ja intarsiassa on käytetty lukuisia eri puulajeja, kuten visakoivua, linnunsilmävaahteraa, pähkinänjuurta ja tiikkiä.

Lakkapinnassa oli hurja vesivaurio: lakkapinta oli hilseillyt, viilu irronnut monin paikoin pohjasta ja puu harmaantunut. Pieniä viilupaloja puuttui intarsiasta. Lakka oli myös kellastunut, mistä johtuen värien kontrastit intarsian eri osien välillä olivat heikentyneet.

Irrallinen viilutus kiinnitettiin takaisin pohjaan ja se täydennettiin uudella viilulla puutoskohdissa. Kannen lakkaus poistettiin ja siihen rakennettiin uusi kiiltävä lakkapinta perinteisin menetelmin shellakalla. Hyväkuntoiset jalkojen lakkapinnat säilytettiin. Vain alaosien kulumia elvytettiin uudella lakalla.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.