Canapé

Ranskalainen canapé on 1700-luvun puolivälistä. Se on osa Lahden historiallisen museon Klaus Holman muistokokoelmaa.

Canapén pintoja hallitsee tällä hetkellä Tarun tekemän materiaalitutkimuksen mukaan restauroitu yhdeksäs pintakäsittelykerros. Kullatut huippukohdat ja ruskeansävyiset hopeoinnit rytmittävät pintoja. Ulkoasua häiritsivät erityisesti ajan myötä tummunut, huolimattomasti sivelty pronssimaali sekä hopealehtien tummiksi muuttuneet kulmat kulta-alueilla.

Tärkein canapélle tehty konservointitoimenpide oli hilseilevien maali- ja kultapintojen kiinnittäminen. Tämän jälkeen pintoja puhdistettiin ja restaurointimaalauksia poistettiin. Retusoinnin avulla kullattuja linjoja saatiin uudelleen kohotettua taustastaan alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.