Carl-Gustav Hiort af Ornäsin suunnittelema nojatuoli

Carl-Gustav Hiort af Ornäsin suunnittelema nojatuoli

Yksityisasiakkaan vanerista taivutettu, tiikkijalkainen nojatuoli on Carl-Gustav Hiort af Ornäsin designia. Se on valmistettu 1950- ja 1960-lukujen vaihteessa ja valmistaja on ilmeisesti Nupponen Oy, Lahti.

Tuolin verhoilu oli kulunut. Pehmusteen vaahtokumi ja vaahtomuovi olivat menettäneet elastisuutensa ja paikoin murentuneet jauhoksi. Koko verhoilu purettiin; alta löytyi alkuperäinen keväänvihreä verhoilukangas, ja myös pehmuste oli pääosin alkuperäinen. Tuoliin oli lisäksi kuulunut niskatyyny, joka on kadonnut.

Pehmustus rakennettiin uudelleen vaahtomuovista, jonka päälle laitettiin alkuperäisen pehmustuksen tavoin flokkivanua. Irtotyynystä tehtiin asiakkaan toiveen mukaisesti tuplapaksuinen. Pintakankaaksi valittiin alkuperäisen kankaan tyyppinen Lauritzonin Ink, harmaa sävy 100.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.