Daniel ja David Burnandin maalaus 1900-luvun alusta

Sveitsiläisten taiteilijaveljesten Daniel ja David Burnandin öljyvärimaalaus on maalattu 1900-luvun alkupuolella. Se on kooltaan 2 x 4 metriä.

Julkisessa tilassa esillä oleva maalaus oli akuutisti konservoinnin tarpeessa, sillä maalauskankaassa oli useita pitkiä repeämiä. Maalaus oli myös melko likainen ja maalipinnassa oli tahroja sekä naarmuja.

Repeämät olivat syntyneet todennäköisesti terävän esineen aiheuttamista iskuista, minkä vuoksi maalauskangas oli venynyt ja kuopalla repeämien alueelta. Venynyt maalauskangas suoristettiin, jonka jälkeen repeämät oli mahdollista paikata ja tukea taustapuolelta. Maalipinnan puutokset repeämien alueella täytettiin kitillä ja restauroitiin huomaamattomaksi.

Maalipinta puhdistettiin ja naarmuja häivytettiin restauroimalla.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.