Englantilainen ruokapöytä

Lakatun pöydän viilutus on pääosin mahonkia. Kannen reunaan on upotettu messinkilistaa ja -ornamentteja. Lakkapinta oli kulunut ja himmentynyt epätasaisesti. Sen pinnassa oli naarmuja ja vaaleita läikkiä. Pyramidimahonkiviilu oli täynnä pinnasta hiukan kohonneita halkeamia, ja pöydän kannen reunasta puuttui viilua. Kannen sarjaan naulattu pyörölista oli saanut näkyviä painaumia tuolien käsinojien osuessa siihen.

Kannen reuna täydennettiin uudella viilulla, joka retusoitiin oikean sävyiseksi ja kiiltäväksi. Pyörölista hiottiin sileäksi, minkä jälkeen se petsattiin ja lakattiin. Kannen pintaa hiottiin hiukan ja siihen rakennettiin vanhoin menetelmin kiiltävä shellakkapinta.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.