Hopeanvärinen peilinkehys

Peilin hopeisena hohtava kehys on todennäköisesti ollut alunperin päällystetty kulta- tai messinkilehdellä. Jossain vaiheessa peilinkehyksen historiaa oli metallipinnan päälle sivelty uusi paksu pohjustuskerros ja hopeanvärinen maali. Peilinkehyksellä oli nimenomaan hopeisena suuri tunnearvo asiakkaalle, joten hopeanvärinen maalipinta oli tärkeä säilyttää.

Peilinkehyksessä oli paljon kosteusvaihteluista aiheutuneita vaurioita: Sen kasviaiheinen koristelu oli pahasti halkeillut ja noussut koholle. Koristelua myös puuttui isoilta alueilta. Myös hopeanvärinen maali pohjustuksineen oli hilseilemässä irti ja sitä puuttui erityisesti koristelun korkeimmista kohdista. Peililasi oli ikääntyessään muuttunut sumeaksi ja laikukkaaksi.

Peilinkehyksen irtoamassa olevat koristelun osat ja maali kiinnitettiin liimalla. Puuttuvaa koristelua täydennettiin ehjästä kohdasta otetun muotin avulla. Täydennetyt osat sekä pintakäsittelyn puutoskohdat sävytettiin hopeanvärisiksi vastaamaan ympäröiviä alueita. Sumentunut vanha peililasi vaihdettiin uuteen.

Nyt kirkkaasta peilistä voi taas ihmetellä kuvajaistaan, ja samalla voi ihailla eheytensä takaisin saanutta hopeista kehystä.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.