Keskiaikaisen keittoastian kansi

Keraaminen kansi on löydetty Mervedge-joen varrella sijainneen linnan kaivauksien yhteydessä. Kansi on todennäköisesti 1300- tai 1400-luvulta, jolloin linnassa asuttiin. Kansi kuuluu Rijksmuseum van Oudhedenin kokoelmiin ja se on esillä museon perusnäyttelyssä.

Kannessa oli väärän värinen ja -muotoinen restaurointi. Vanha restaurointi päätettiin poistaa kokonaan ja tehdä uudestaan.

Palaset irrotettiin vanhasta kipsitäydennyksestä ja toisistaan. Ne puhdistettiin huolellisesti ja liimattiin uudelleen. Irtonaisen palan paikka määritettiin tarkasti vertaamalla sen pintaa ja kuviota muuhun kanteen. Tämän jälkeen puuttuvalle alueelle kaadettiin pigmenteillä värjättyä kipsiä. Kipsi hiottiin oikeaan muotoon ja retusoitiin vastaamaan esineen muuta pintaa. Kannessa oleva koristekuvio jätettiin kuitenkin maalaamatta, jotta esineen alkuperäisen materiaalin erottaa restauroinnista.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.