Kapteenintaulu vuodelta 1939

IMG_7894_JK500

Tämä laivan muotokuva oli revennyt pahasti. Repeämä oli vanha, joten maalauskangas oli ehtinyt venyä repeämän kohdalta leveäksi railoksi ja kangas kupruili. Maalipinnassa oli myös paljon repeytymisen ja kankaan elämisen aiheuttamia maalihalkeamia. Maalipinta hilseili ja oli vaarassa irrota repeämien reunoilta sekä halkeamien kohdalta.

Maalauksen hilseilevää maalipintaa kiinntettiin liiman ja lämmön avulla. Maalauskangas suoristettiin, jolloin repeämän reunat saatiin jälleen kohtaamaan. Repeämät paikattiin ja tuettiin taustapuolelta. Maalauksen pingotusreunoihin lisättiin tueksi ylimääräiset kangassuikaleet eli reunavahvikkeet, joiden avulla maalaus pingotettiin uudelle tukevammalle kiilakehykselle. Maalinpuutosalueet restauroitiin huomaamattomiksi.

Laiva purjehtii jälleen koko komeudessaan, eikä siinä ollutta valtavaa repeämää enää juuri havaitse.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.