Kertaustyylinen koristekannu

Kaunis metallinen kannu on kauttaaltaan kohokuvioitu ja sen koristelu on hyvin yksityiskohtainen. Kannu oli kuitenkin rikkoutunut neljään kappaleeseen. Kahva oli irronnut ja kannun jalka oli poikki ohuimmasta kohdasta. Tämän lisäksi metalli oli venynyt useista kohdista vääristäen kannun muotoa. Kannun jalkaa oli aikaisemmin liimattu, ja siinä oli vielä jonkin verran vanhaa liimaa. Kannussa oli lisäksi paljon vanhoja puhdistusainejäämiä.

Vanhat puhdistusaine- ja liimajäämät poistettiin. Kannun osat liimattiin takaisin yhteen, mutta ne eivät metallin venymisen takia istuneet täysin alkuperäisille paikoilleen. Osat saatiin kuitenkin asettumaan siististi yhteen, ja kannu on taas tyylikäs.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.