Kullatut kynttilälampetit

IMG_4278500

Näitä kullattuja lampetteja on kaksi samanlaista. Kumpaankin lampettiin kuuluu kaksi osaa: seinään kiinnitettävä osa, josta nousee yläviistoon siivekäs hirviö, sekä kynttiläkruunu, jossa on paikat kolmelle kynttilälle. Kynttiläkruunu ripustetaan roikkumaan hirviön kaartuvasta metallisesta kielestä. Lampetit on pääosin veistetty puusta, mutta ohuimmissa kohdissa tukena on käytetty myös paksua metallilankaa.

Lampetit olivat keränneet pinnalleen paksun kerroksen pölyä ja likaa. Lisäksi kultapinnan vaurioita oli edellisen restauroinnin yhteydessä peitetty kerroksella pronssimaalia. Pronssimaali oli hapettunut häiritsevän vihertäväksi.

Lampettien pintakäsittely oli saanut kolhuja ja hilseili irti monin paikoin. Puusta veistetyt osat olivat osittain katkeilleet. Toisen lampetin hirviöltä oli katkennut siipi, joka oli kuitenkin onneksi tallessa.

Lampettien irtoamassa olevat pohjustuskerrokset kiinnitettiin liiman avulla. Hirviön siipi ja muut irronneet puuosat liimattiin takaisin paikoilleen. Uusia osia puuttuvien tilalle ei tällä kertaa konservoinnin yhteydessä tehty.

Lampetit puhdistettiin ja pronssimaalia poistettiin kultapinnalta. Pahimmat kolhut pohjustuksessa täytettiin kitillä. Kittaukset ja pintakäsittelyn puutoskohdat imitoitiin kullan sävyisiksi restaurointiväreillä.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.