Magin tehtaan kipsiveistos

Kipsiveistos on ollut Magin kipsikuvatehtaan valikoimissa 1930-luvulla. Sen pää oli irronnut ja maalipinta oli huonossa kunnossa. Veistoksessa oli myös vanhempia vesivärillä tehtyjä korjauksia sekä likaa.

Veistoksesta poistettiin irtolika pehmeällä siveltimellä. Monilta kohdin irrallinen maalipinta vaati kiinnitystä. Vesivärillä tehtyjä korjauksia ja pintalikaa poistettiin sekä kiinnityksen aikana että sen jälkeen. Puhdistuksen jälkeen tytön pää liimattiin paikalleen. Puuttuvia alueita ei tässä teoksessa täydennetty, pelkästään maalin alta paljastuneet valkoiset kipsialueet retusoitiin piiloon. Teoksesta tuli yhtenäinen ulkonäöltään ja sen maalipinta ei ole enää vaarassa irrota.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.