Merivaaran tuolit

J. Merivaaran Helsingin uuden rautasänkytehtaan kuusi teräsputkirunkoista ovat 1930-luvulta. Tuolit edustavat funkistyyliä, ja ne on suunnitellut Pauli Blomstedt. Yhden tuolin käsinojan alapinta oli haljennut osiin ruuvikiinnityksen kohdalta. Toisen tuolin istuimen etureunan puinen kappale oli haljennut keskeltä kahtia johtuen oksakohdasta. Kaikissa tuoleissa istuimen liitosten liimaukset ja kiinnitykset olivat heikentyneet erityisesti etukappaleiden osalta.

Osiin haljennut käsinoja liimattiin takaisin yhteen. Istuinosasta näkyvimmin rikkoutuneen tuolin verhoilun niittikiinnitys avattiin, ja haljennut etupuu irrotettiin. Puun molempiin kappaleisiin porattiin keskelle reiät puutapille, jonka avulla uutta liimaliitosta vahvistettiin. Avattu verhoilu kiinnitettiin uudelleen niiteillä, jolloin kankaan repeämäkin jäi näkymättömiin istuimen alle. Kaikkien tuolien istuinten vanerilevyjä kiertävät irtonaiset puut liimattiin takaisin levyihin paikoilleen. Nyt tuolit kestävät taas istumista.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.