Nils Gustaf Malmbergin muotokuva

Nils Gustaf Malmbergin (1807-1858) pienikokoinen muotokuva on todennäköisesti kopio, sillä se on signeerauksen mukaan maalattu vuonna 1894. Muotokuvan maalauskangas kupruili ikävästi. Kohdissa, joissa kiilakehyksen sisäreunat painoivat kangasta taustapuolelta, oli myös irronnut maalia. Maalaus oli lisäksi jossain vaiheessa lakattu sen ollessa kehyksissä. Tämän seurauksena maalaus oli reunoiltaan tarttunut kehyksen huullokseen, ja maalauksen reunoille oli tullut laajat maalinpuutokset. Lakka oli myös ikääntyessään kellastunut ja samentunut. Lisäksi lakan alla oli ruskeaa likaa, joka näkyi häiritsevästi vaaleilla alueilla.

Maalauksen irtoamassa oleva maali kiinnitettiin puutosalueiden reunoilta. Maalauskangas suoristetiin, ja kiilakehyksen sisäreunoja viistottiin niin etteivät ne enää painaisi kangasta vasten. Vanhaa lakkaa ohennettiin ja maalaus uudelleenlakattiin. Maalinpuutosalueet sävytettiin huomaamattomiksi. Myös kehyksen pahimpia vaurioita häivytettiin.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.