Pieni peilinkehys

Peilinkehyksen yläosa oli kärsinyt kosteusvauriosta, jonka seurauksena yläreunan koristelista oli halkeillut ja siitä oli irronnut useita paloja. Kehyksen metallilehtipinta oli kulunut kauttaaltaan, mutta erityisesti kosteudesta kärsineessä ylälistassa.

Koristelistan halkeamiin imeytettiin ohutta liimaa, jotta osia ei irtoaisi lisää. Koristelistan puutoskohdat ja suurimmat halkeamat täydennettiin punaruskealla kitillä. Kittitäytöt ja muut täysin kuluneet alueet ylälistassa kullattiin lyöntimetallilla. Uutta metallilehtipintaa kulutettiin, sävytettiin ja patinoitiin vastaamaan kauniisti ikääntynyttä alkuperäistä pintaa.

Peili kiinnitettiin myös paremmin kehykseensä ja epävakaa vanha ripustus uusittiin.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.