Postitoimipaikan kyltti

Postitoimipaikan tunnuskilpi konservoitiin Postimuseon uuteen päänäyttelyyn Viestinviejät.

Vanerisessa kilvessä oli pieniä halkeamia. Maalipinta oli hyväkuntoinen, mutta hyvin likainen. Taustapuolelta puutuilla tuettu kyltti oli haljennut kahteen osaan. Yläosan kaareva kappale oli kiinni kyltissä enää yhden naulan varassa. Halkeaman kohdalta nauloituksen ympäriltä oli kadonnut pieniä vanerinpaloja ja maalipintaa pohjustuksineen. Lisäksi kyltin vasemmassa sivussa ja yläosassa vanerikerrokset olivat irronneet toisistaan ja taipuneet muun muassa kosteuden takia. Niistä puuttui myös pieniä kappaleita päällimmäistä vanerikerrosta.

Kyltin yläosan halkeaman kohdalla olevista nauloista poistettiin ne, jotka estivät yläosan asettumisen oikealle paikalleen. Kaareva yläosa liimattiin kiinni alaosaan ja taustan poikkitukeen. Myös vasemman laidan ja yläosan toisistaan irronneet vanerikerrokset liimattiin takaisin yhteen.

Kyltin maalipinta kirkastui huomattavasti puhdistuksen myötä. Vaaleana yleisilmeestä erottuvat kohdat paljasta vaneria, kuten vasen alakulma ja yläreuna retusoitiin eli paikkamaalattiin samaan väriin kilven maalipinnan kanssa. Myös halkeaman alue retusoitiin rauhallisemmaksi.

Nyt kylttiä ja sen typografiaa on ilo katsella eivätkä vauriot enää häiritse katselua.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.