Puupaneelille maalattu öljymaalaus

Maalauksen havupuinen paneeli on vääntynyt aaltomaiseksi ja haljennut liitoskohdistaan. Puupohjan elämisen myötä maalauksen pohjustus ja maalikerrokset olivat irronneet oksankohdista ja liitosten lähellä. Maalaus oli kohdannut paljon kolhuja, jotka olivat vaurioittaneet maalipintaa. Lisäksi maalauksen vanha lakka oli kellastunut ja sen alla maalipinnan uurteissa oli paljon tummaa likaa.

Maalauksen rakenteen turvaamiseksi paneelissa olevat halkeamat vahvistettiin liimalla. Myös irtoamassa olevia pohjustus- ja maalikerroksia kiinnitettiin liiman avulla.

Vanha kellastunut lakka poistettiin ja sen alla oleva tumma lika saatiin pois. Teos lakattiin uudelleen perinteisellä kiiltävällä lakalla. Puuttuvat pohjustus- ja maalialueet kitattiin ja restaurointimaalattiin huomaamattomaksi.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.