Santeri Salokiven merimaisema

Santeri Salokiven rantamaisema vuodelta 1926 oli vuosien myötä kerännyt pinnalleen paksun likakerroksen. Maalauksen keskialueella oli myös joitakin maalinpuutoksia. Lisäksi maalauskangas oli kupruilla erityisesti maalauksen kulmissa ja yläreunassa.

Maalaus puhdistettiin, ja se kirkastuikin kovasti. Maalinpuutosalueet kitattiin ympäröivän pinnan tasolle ja restaurointimaalattiin huomaamattomiksi. Maalaus irrotettiin pingotuksesta, ja kulmien ja yläreunan kuprut suoristettiin. Maalauksen pingotusreunat oli alun perin leikattu hyvin kapeiksi, joten niihin kiinnitettiin nyt uudelleenpingottamista varten reunavahvikkeet eli ylimääräiset kangassuikaleet.

Kirkastunutta ja suoristunutta merimaisemaa on ilo katsella. Esiin tulivat puhdistuksen myötä myös harmaat sadekuurot merellisellä taivaalla.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.