Taffelipiano

Yksityisomistajan 1800-luvun alkuvuosikymmeninä valmistetussa amsterdamilaisessa biedermeier-tyylisessä taffelipianossa oli paljon rakenteellisia vaurioita. Pianon kansi oli haljennut sauman kohdalta ja rungon alareunaa kiertävästä helminauhalistasta puuttui helmiä. Olosuhdevaihteluiden ja sokkopuun elämisen takia monet pianon puuosista olivat halkeilleet ja sen mahonkiviilupinnnassa oli paljon vaurioita.

Viilutuksen vauriot olivat vahingoittaneet myös shellakkapintaa. Kannen alapinnalla oli säilynyt valolta piilossa alkuperäinen korkeakiiltoinen violetin tummanruskea lakkapinta, kun taas yläpinnan lakkaus oli erittäin haalistunut, se hilseili ja siinä oli kosteusvaurioita.

Kannen haljenneeseen saumaan valmistettiin pähkinästä alkuperäisen kaltainen tappikappale ja kannen osat liimattiin yhteen. Irtonainen viilu ja uudet viilupaikat liimattiin kuumaliimalla. Helminauhalista täydennettiin veistetyillä mahonkisilla helmillä. Alkuperäistä lakkapintaa elvytettiin ja kanteen lisättiin uutta shellakkaa puleeraten. Uudet puuosat pintakäsiteltiin alkuperäisten osien kanssa yhteen sopiviksi.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.