Talvinen maalaus 1800-luvulta

Tässä tuntemattoman taiteilijan maalauksessa näkyvin visuaalinen haitta oli vanha kellastunut lakka. Lakassa oli myös useita naarmuja. Lisäksi maalauksen maalipinnat olivat paikoin hilseilemässä irti, ja maalia puuttui muun muassa maalauksen reuna-aluella.

Mielenkiintoinen yksityiskohta maalauksessa oli se, että osa kuva-aiheesta oli maalattu lakkapinnan päälle. Muun muassa ruskean hevosen etujalat ja osa ohjaksista.

Lisäykset saattavat olla alkuperäisen taiteilijan tekemiä korjailuja, tai sitten paljon uudempia. Ne olivat kuitenkin hyvin toteutettuja ja toisaalta kuvan ymmärtämisen kannalta tärkeitä elementtejä, joten niitä ei ollut syytä poistaa.

Maalauksen ulkoasu koheni huomattavasti, kun kelllastunut lakka poistettiin ja tilalle levitettiin uusi lakkakerros. Lisäksi kupruilevaa maalauskangasta suoristettiin, hilseilevä maali kiinnitettiin ja maalinpuutosalueet restauroitiin huomaamattomiksi.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.