Tulitikkurasia

Keraaminen tulitikkurasia on löydetty Mervedge-joen varrella sijainneen linnan kaivauksien yhteydessä. Esine on 1300- ja 1400-lukujen väliseltä ajalta. Esine kuuluu Rijksmuseum van Oudhedenin kokoelmiin ja se on esillä museon perusnäyttelyssä.

Esine oli restauroitu aikaisemmin ja siinä oli maalattu kipsitäydennys. Siinä oli myös koloja ja vaurioita, joita ei oltu täydennetty. Vanhat täydennykset olivat tummuneet ja niiden maali irtoili kipsin päältä. Osa täydennyksistä poistettiin ja uusittiin, kun taas osa niistä muotoiltiin uudestaan paremmin esineen muotoa vastaaviksi.

Esineessä olevat täydennykset irrotettiin ja esineen liimasaumat avattiin. Esine puhdistettiin ja liimattiin uudestaan. Osa vanhoista täydennyksistä liimattiin takaisin ja puuttuville alueille valettiin kipsiä. Kipsi muotoiltiin oikeaan muotoon ja retusoitiin oikean väriseksi. Esineessä oli ollut koristeet molemmilla sivuilla. Näitä koristeita ei ollut tallella, eikä niiden muodosta ollut tietoa. Näistä syistä koristeet jätettiin täydentämättä.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.