Ulla-tuoli 1960-luvulta

Yksityisasiakkaan Ulla-tuoli 1960-luvulta on Ola Kettusen suunnittelema ja J. Merivaaran valmistama. Tuoli oli alkuperäisessä asussaan. Sen himmeä lakkaus oli kuitenkin kiillottunut alueilla, jotka olivat olleet suurimmassa kulutuksessa. Varsinkin istuimen etuosassa lakkaus oli kulunut tiikkiviilutettuun vaneripintaan asti. Istuimessa oli myös puuhun syöpynyt musta jälki. Metallirungon maalipinnassa oli halkeamia ja maalista oli lohjennut paloja. Yksi rungon messinkiruuveista puuttui.

Tuolin istuimen hyväkuntoinen alapinta puhdistettiin. Muut lakkapinnat poistettiin mekaanisesti siklaamalla ja pintoja hiottiin kevyesti. Istuimen puuhun syöpynyt musta jälki saatiin himmennettyä oksaalihapon avulla. Uudelleenlakkaus tehtiin alkuperäisen kaltaisella himmeällä lakalla. Rungon maalinpuutoskohdat paikkamaalattiin oikean sävyisellä maalilla. Puuttuva ruuvi korvattiin vastaavalla messinkiruuvilla.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.