Uusklassinen tuolipari

Tuolipari edustaa Ludvig XVI -tyyliä ja on todennäköisesti ranskalainen. Tuolien istuimet olivat käyttökelvottomat, sillä niiden vaahtomuovipehmusteet olivat painuneet kuopalle. Vaahtomuovilla pehmustettu istuin ei ole yhtä pitkäikäinen, kuin perinteisesti toteutettu verhoilu.

Kaikki verhoilut purettiin lukuun ottamatta käsinojia, joista löytyi mahdollisesti alkuperäiset vihreät moireverhoilut.

Tuolien uudelleenverhoilu tehtiin tavalla, jolla se on alun perinkin 1800-luvulla tehty. Istuimen sarjojen pohjiin kiinnitettiin satulavyöt ja niihin 9 kierrejoustinta. Täytteeksi laitettiin perinteistä meriheinää ja verhoilukankaaksi asiakas valitsi Rubellin modernin moirekankaan. Etuselkään ja istuimeen ommeltiin ilmettä ryhdistävät tereet edellisen verhoilun tapaan.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
044 024 0654
kaisa@konservointikilta.fi

Anna
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
Kaisa
Maalaustaiteen konservaattori (AMK)
Lue lisää >
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.