Uusrenessanssityylinen kirjoituspöytä

Yksityisasiakkaan omistama kirjoituspöytä on aikanaan tuotu evakkomatkalla Sortavalasta. Kirjoituspöytä on valmistettu 1800-luvun loppupuolella ja se edustaa raskasta uusrenessanssia. Havupuinen pöytä on käsitelty punertavalla värityksellään imitoimaan mahonkia.

Pintakäsittely ei ole alkuperäinen. Kantta on kunnostettu toistamiseenkin: kuluneeseen pintaan on levitetty ruskea petsilakka. Nyt kansi oli jälleen kulunut tuoden epätasaisesti esiin puupintaa ja aiempia  pintakäsittelykerroksia. Myös kiiltävän mustaksi maalattujen reunojen pinnoissa oli kulumaa. Lisäksi kannessa oli kaksi pitkää poikittaista halkeamaa johtuen aiemman säilytystilan ilmankosteuden vaihteluista.

Kannesta poistettiin aiemmat pintakäsittelyt. Halkeamat täytettiin viilulla. Kansi petsattiin mahonginpunaiseksi ja lakattiin puolikiiltäväksi. Kannen reuna maalattiin kauttaaltaan uudelleen kiiltävän mustaksi ja muiden mustien alueiden kulumat retusoitiin piiloon samalla maalilla. Näin pöydästä saatiin jälleen edustava katseenvangitsija!