Olemme esinekonservaattorit Veli-Matti Mursu (os. Ilmonen) ja Sini Oksanen.

Tarjoamme esinekonservointipalveluja Herttoniemen työhuoneeltamme käsin. Asiakkaitamme ovat yksityishenkilöt sekä museot, yritykset ja säätiöt sekä uskonnolliset yhteisöt. Käyttämämme menetelmät ja materiaalit pohjaavat aina alan uusimpaan tutkimukseen, ja noudatamme työssämme Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin eettistä ohjeistoa. Olemme myös Pohjoismaisen Konservaattoriliiton jäseniä.

Mitä esinekonservaattori sitten tekee? Konservoinnin erikoistumisaloista meillä on hoidettavanamme laajin materiaalikirjo. Työskentelemme itse pääasiassa epäorgaanisten materiaalien, kuten kipsin, keramiikan, lasin ja metallien, parissa. Esineet sisältävät usein kuitenkin monia materiaaleja, joten vielä monipuolisempaa osaamista tarvitaan. Teemmekin tapauskohtaisesti konservointia myös muoviesineille ja erilaisille luonnonmateriaaleille kuten kivi, luu, nahka ja kasvimateriaalit. Tyypillinen konservointikohteemme yksityisasiakkaalta voi olla esimerkiksi kipsiveistos, posliinifiguuri, lasinen designmaljakko tai antiikkinen kynttilänjalka.

Veli-Matti on kiinnostunut erityisesti taidekeramiikan konservoinnista, jonka tiimoilta hän on työskennellyt Rut Brykin keramiikan parissa. Sinin mielenkiinnon kohteista olennaisena nousee esiin kipsiesineiden konservointi modernein menetelmin.

Olemme tehneet yhteistyötä Konservointikillan kanssa lokakuusta 2017 lähtien. Monialaisuudesta on meille kaikille hyötyä ja se takaa asiakkaille aina asiantuntevan palvelun saman katon alta.

Odotamme innolla yhteydenottoanne!

 

Esinekonservaattori Veli-Matti Mursu

E-mail: veli-matti@konservointikilta.fi

Puhelin: 0442416155

 

Esinekonservaattori Sini Oksanen

E-mail: sini@konservointikilta.fi

Puhelin: 0442409205