Kaksi kullattua ikonikehystä

Nämä ikoninkehykset on tehty sirosti veistetystä puusta, jonka päällä on valkoinen pohjustuskerros ja lehtikultaa. Isompi kehys on kooltaan 50 x 45 cm ja pienemmän mitat ovat 34,5 x 31,5 cm.

 Molemmat kehykset olivat melko huonossa kunnossa. Kehysten koristeosat olivat halkeilleet ja katkeilleet. Joitakin osia myös puuttui. Pienen kehyksen toisella pitkällä sivulla oleva koristeaihe oli irronnut lähes kokonaan. Suurin osa irronneista paloista oli kuitenkin tallella ja liimattavissa takaisin paikoilleen. Lisäksi pohjustuskerros oli molemmissa kehyksissä halkeillut ja noussut monin paikoin koholle, irti puusta.

 Ison kehyksen pinnoille oli aikaisemman restauroinnin yhteydessä levitetty kerros pronssimaalia peittämään kultapinnan vaurioita. Pronssimaali oli ajan myötä hapettunut vihertäväksi.

 Kehysten irtonaiset ja irtoamassa olevat puuosat tuettiin liimalla. Myös irtoamassa olevat pohjustuskerrokset kiinnitettiin liiman avulla.

 Kehykset puhdistettiin ja ison kehyksen pronssimaali poistettiin. Pronssimaalin alta paljastui osittain kulunutta kultausta. Pahiten kuluneet kohdat kullattiin uudelleen lehtikullalla.

 Molempien kehysten pintakäsittelyn puutoskohdat ja suurimmat halkeamat kitattiin alkuperäisen pinnan tasolle. Kittaukset restauroitiin pääosin lehtikullalla. Kaikkein pienimmät vauriot imitoitiin restaurointiväreillä kullan sävyisiksi. Pienen kehyksen koristeluiden tärkeimpiin puutoskohtiin rekonstruoitiin puusta uudet osat, jotka pohjustettiin ja kullattiin lehtikullalla. 

Ikonikehykset ovat jälleen muodoiltaan eheät, ja puhdistetut kultapinnat kiiltävät kauniisti.