Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet yhteen joitakin toistuvasti esitettäviä kysymyksiä konservointiin liittyen. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

1. Mitä konservointi maksaa?

Konservoinnin hinnoittelu perustuu työhön kuluviin tunteihin sekä materiaalikustannuksiin. Hinta on tapauskohtainen, koska jokainen kohde on erilainen. Merkittävin tekijä työn hinnassa on aina konservoitavan kohteen kunto.

Kustannusarviota varten tarvitsemme kohteesta mahdollisimman paljon tietoja. Mieluiten tutkimme kohteen rauhassa itse, sillä pienetkin yksityiskohdat vaikuttavat tarvittaviin toimenpiteisiin.

Silloin kun kohteen tutkiminen etukäteen ei ole mahdollista, voimme tehdä suuntaa-antavan arvion kuvien ja muiden tietojen perusteella.

Yksittäiset työhuoneellamme tehtävät kustannusarviot ovat maksuttomia.

 

2. Kannattaako esineen konservointi, kun sillä on lähinnä tunnearvoa?

Esineen voi tehdä tärkeäksi moni asia, myös siihen liittyvä tarina tai iän tuoma historiallinen arvo. Käsittelemme kaikkia kohteitamme samalla huolellisuudella. Konservoinnin hintaan vaikuttaa eniten esineen kunto ja tarvittavien toimenpiteiden laajuus, ei sen rahallinen arvo.

Asiakkaan budjetti voidaan tarvittaessa huomioida esimerkiksi rajaamalla konservointi akuutisti kohteen säilymistä uhkaaviin vaurioihin, jolloin loput toimenpiteet voidaan suorittaa myöhemmin.

 

3. Mistä tietää keneen Konservointikillan konservaattoreista pitäisi ottaa yhteyttä?

Jos epäröit, hyvä paikka aloittaa on verkkosivujemme yhteydenottolomake. Voit myös lähettää postia yhteiseen sähköpostiosoitteemme info (at) konservointikilta.fi. Ohjaamme yhteydenotot joka tapauksessa oikealle henkilölle.

Konservaattoriemme esittelyt ja yhteystiedot löydät täältä.

Monissa tapauksissa hyödynnämme eri alojen konservaattoreiden yhteistyötä. Mikäli emme tarjoa juuri tarvitsemaasi palvelua, pyrimme ohjaamaan sinut eteenpäin.

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

4.Onko teillä vakituisia aukioloaikoja?

Työhuoneemme on avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaamisaika juuri sinulle.

 

5. Minkälainen toimitusaika konservointipalveluillanne on?

Aikataulu vaihtelee tehtävän työn laajuuden sekä työtilanteen mukaan. Teemme aikataulusta arvion kustannusarvion yhteydessä tai kun työ otetaan vastaan.

 

6. Miten konservoitavien esineiden kuljetus järjestetään?

Voimme suositella kuljetusalan yritystä tai tilata kuljetukset asiakkaan laskuun, mutta asiakas vastaa esineiden kuljetuksesta ja noudosta, ellei muuta sovita. Työhuoneemme läheisyydessä on maksutonta pysäköintitilaa ja kerrokseemme pääsee hissillä. Käytettävissä on myös lastauslaituri sisätiloissa sekä tavarahissi. Kohteen koon, kunnon tai muiden seikkojen niin vaatiessa tulemme paikan päälle tekemään teoksesta kuntoarvion ja konservointisuunnitelman. Tarvittaessa koko työ voidaan hoitaa kohdetta siirtämättä.

 

7. Annatteko ohjeita esineiden puhdistukseen ja korjaamiseen kotikonstein?

Emme valitettavasti voi antaa tee se itse -ohjeita, sillä valmiita ratkaisuja ei ole. Asiantuntijoina osaamme esinettä tutkittuamme valita sopivat tekniikat ja materiaalit, joilla se saadaan kuntoon ilman lisävaurioita.

 

8. Arvioitteko taideteosten tai esineiden aitoutta tai rahallista arvoa?

Konservaattorimme eivät ota kantaa teosten aitouteen, alkuperään tai rahalliseen arvoon. Näissä asioissa suosittelemme kääntymään esimerkiksi huutokauppojen puoleen.